VEGHEL – Vindkracht13, een creatief optimalisatiebureau in Veghel, heeft kantoorkippen ingezet om het werkgeluk te verhogen en voor duurzaamheid. De kippen, die liefdevol ‘Kippenkracht’ worden genoemd, zullen niet alleen zorgen voor minder afval, maar ook voor heerlijke eitjes voor het hele team. De eerste 200 doosjes eieren delen ze gratis uit.


Kippenkracht is niet alleen bedoeld om duurzaamheid te bevorderen, maar ook om te helpen bij het creëren van een positieve en inspirerende werkomgeving. Denken in oplossingen noemen we dat.
De kippen worden ingezet om mee te knuffelen en te verzorgen, waardoor een gezellige sfeer ontstaat op de werkvloer. Het is ook bedoeld om Luke, een van de teamleden, te helpen werken aan zijn kipfobie.

“We zijn erg enthousiast over het introduceren van Kippenkracht in ons kantoor,” zegt Geert van der Heijden van Vindkracht13, “het past perfect bij onze visie om duurzaamheid te bevorderen en een gezellige werkomgeving te creëren. We geloven dat het verzorgen van de kippen ons zal helpen om te ontspannen en onze creativiteit te stimuleren.”

De kippen hebben al namen gekregen: Tante Hennie, Tokkie en Superchase. Het team is druk bezig met het creëren van een comfortabele en veilige leefomgeving voor hen. Er zal ook een speciale voedings- en verzorgingsroutine worden opgesteld om ervoor te zorgen dat de kippen gezond en gelukkig zijn.

Kippenkracht zal niet alleen bijdragen aan een duurzamere werkomgeving, maar ook aan de gemeenschap. De eieren die door de kippen worden gelegd, zullen worden geschonken aan lokale voedselbanken en andere liefdadigheidsinstellingen.

“We hopen dat het introduceren van Kippenkracht in ons kantoor andere bedrijven zal inspireren om ook hun steentje bij te dragen aan duurzaamheid,” aldus de CEO. “Het is belangrijk dat we ons allemaal bewust zijn van de impact die we hebben op het milieu en dat we ons best doen om een positieve bijdrage te leveren aan onze gemeenschap.”

Vindkracht13 is klaar voor een nieuwe stap in hun duurzaamheidsreis naar volledige Sustainable Marketing en Werkgeluk en is er trots op om Kippenkracht te introduceren in hun kantoor. Het is een spannende tijd voor het team en ze kijken uit naar de positieve impact die de kippen zullen hebben op hun werkomgeving en de gemeenschap. Nu verblijven ze in de weekenden bij Geert thuis, in de KipCorner, en zorgen de drie kleine kinderen dat ze genoeg liefde krijgen.

Er is inderdaad onderzoek gedaan naar het effect van het hebben van kippen op het welzijn van mensen. Uit verschillende studies blijkt dat het houden van kippen kan bijdragen aan een gevoel van geluk en tevredenheid bij mensen.

Een onderzoek uit 2016, gepubliceerd in het tijdschrift Animals, wees uit dat mensen die kippen hielden in hun achtertuin zich gelukkiger voelden en minder gestrest waren dan mensen zonder kippen. De deelnemers aan het onderzoek gaven aan dat het verzorgen van de kippen hen een gevoel van voldoening gaf en dat ze genoten van de interactie met de dieren.

Een ander onderzoek uit 2018, gepubliceerd in het tijdschrift Poultry Science, toonde aan dat het observeren van kippen een kalmerend effect kan hebben op mensen. De studie wees uit dat mensen die naar kippen keken in een kooi met strooisel, zich rustiger voelden en lagere niveaus van stresshormonen in hun lichaam hadden dan mensen die naar een lege kooi keken.

Al met al lijkt het er dus op dat het hebben van kippen in de buurt inderdaad kan bijdragen aan een gevoel van geluk en welzijn bij mensen. We delen de eerste eitjes gratis uit dus klik hier om ze te bemachtigen. Het begon eenvoudig en werd serieus uitgewerkt.


FASE 1: December 2022 :