Wat zijn voordelen van lokale marketing?
Lokale marketing kan een hogere betrokkenheid bij de doelgroep creëren omdat het gericht is op de directe omgeving van het bedrijf. Het kan ook leiden tot meer loyaliteit van de klant, omdat het de lokale gemeenschap versterkt en de persoonlijke verbinding met klanten versterkt.

Wat zijn nadelen van lokale marketing?
Lokale marketing kan beperkt zijn in bereik, omdat het zich richt op een specifieke geografische locatie. Ook kan het een uitdaging zijn om effectieve lokale marketingcampagnes te ontwerpen die relevant zijn voor de lokale doelgroep.

Vindkracht13 kiest voor lokale media omdat het een effectieve manier is om de doelgroep van een bedrijf in een specifieke regio te bereiken. Door te adverteren in lokale kranten zoals Het Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, De MooiRooi krant en de MooiSchijndel, kan Vindkracht13 de aandacht trekken van mensen die specifiek geïnteresseerd zijn in nieuws en informatie uit die regio. Daarnaast bieden lokale kranten vaak ook mogelijkheden voor adverteren in specifieke rubrieken, zoals bijvoorbeeld de rubriek ‘Uitgaan’ of ‘Evenementen’, wat extra relevantie geeft aan de advertenties van Vindkracht13.

Bovendien kunnen lokale kranten ook helpen om de naamsbekendheid van een bedrijf in de betreffende regio te vergroten en de band met de lokale gemeenschap te versterken. Door te adverteren in lokale kranten kan Vindkracht13 bijdragen aan de lokale economie en tegelijkertijd haar eigen netwerk en bereik vergroten.

Naast het adverteren in lokale kranten, kan Vindkracht13 ook gebruik maken van andere lokale media zoals radiostations, tv-zenders en lokale websites en blogs. Zo kan Vindkracht13 de marketing- en communicatie-inspanningen nog beter afstemmen op de lokale doelgroep en zorgen voor een effectieve lokale marketingstrategie.