Er zijn verschillende manieren waarop bedrijven meer online zichtbaarheid kan creëren in de omgeving. Een aantal mogelijkheden zijn. Wij geloven in het produceren van waardevolle content met intern draagvlak. Denk hierbij aan blogs, video’s en infographics die relevant zijn voor de doelgroep en de kernwaarden van een merk uitdragen. Wij noemen er 13

1. Zoekmachineoptimalisatie (SEO):
Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces van het optimaliseren van een website en de inhoud ervan om hoger te scoren in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Dit kan worden bereikt door verschillende technieken toe te passen, zoals het optimaliseren van zoekwoorden, het creëren van hoogwaardige content en het verbeteren van de technische aspecten van de website. Het optimaliseren van de website en de inhoud ervan, zodat deze beter gevonden wordt door zoekmachines zoals Google. Door de website te optimaliseren voor zoekmachines kan de vindbaarheid van de website worden verbeterd. Vindkracht13 is gespecialiseerd in SEO en kan bedrijven helpen bij het optimaliseren van hun website en inhoud om hoger te scoren in zoekmachines en zo meer organisch verkeer te genereren.

2. Online optimalisatie van de website
Om ervoor te zorgen dat de website van een organisatie relevant is voor de doelgroep, zijn er verschillende aspecten waarmee rekening gehouden moet worden. Ten eerste moet de website gemakkelijk te navigeren zijn, zodat bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken. Ook moet de inhoud van de website relevant zijn en aansluiten bij de interesses en behoeften van de doelgroep. Dit kan onder andere bereikt worden door relevante content te bieden, zoals blogartikelen, foto’s en video’s die de producten en diensten van een organisatie laten zien.

Daarnaast is het belangrijk om de website visueel aantrekkelijk te maken. Dit kan worden gedaan door gebruik te maken van aantrekkelijke afbeeldingen en video’s die de sfeer en kwaliteit van de dienstverlening weergeven. Verder moet de website technisch goed functioneren, snel laden en geschikt zijn voor verschillende apparaten en schermformaten, zoals desktops, laptops, tablets en smartphones.

3. Social media marketing:
Het actief gebruiken van sociale media platforms zoals Facebook, LinkedIn en Instagram om de doelgroep te bereiken en te engageren. Het actief gebruikmaken van sociale media platforms om de doelgroep te bereiken en te engageren en daarmee de naamsbekendheid te vergroten. Een goede post op sociale media is aantrekkelijk, relevant en boeiend voor de doelgroep. Om dit te bereiken, moeten de posts interessante en relevante inhoud bevatten die de interesse wekt van de doelgroep. Dit kan onder andere worden bereikt door het delen van foto’s en video’s van evenementen die een organisatie heeft georganiseerd, het delen van nieuws en informatie over de industrie en het delen van tips en advies over evenementenplanning.

4. Contentmarketing:
Contentmarketing is een marketingstrategie waarbij waardevolle en relevante informatie wordt gedeeld om potentiële klanten aan te trekken en te binden. Het gaat hierbij om het creëren en delen van inhoud, zoals blogs, video’s en whitepapers, die interessant en nuttig zijn voor de doelgroep. Door waardevolle informatie te delen, wordt er vertrouwen en autoriteit opgebouwd en wordt de doelgroep gestimuleerd om actie te ondernemen, bijvoorbeeld door een aankoop te doen of contact op te nemen met het bedrijf.

Vindkracht13 kan bedrijven helpen met het ontwikkelen en uitvoeren van een effectieve contentmarketingstrategie. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij het identificeren van de doelgroep en het bepalen van de juiste kanalen om de content te delen. Vindkracht13 heeft ook expertise op het gebied van het creëren van hoogwaardige en relevante content, die aansluit bij de interesses en behoeften van de doelgroep.

Verder kan Vindkracht13 helpen bij het meten van de effectiviteit van de contentmarketingstrategie door middel van data-analyse en het gebruik van tools zoals Google Analytics en Social Media Analytics. Op basis van deze inzichten kan de contentmarketingstrategie verder worden geoptimaliseerd en verbeterd.

5. Online advertenties (SEA)
Het plaatsen van advertenties op sociale media en zoekmachines kan gericht verkeer naar de website sturen. Wij streven ernaar zo min mogelijk advertenties in te zetten. Dit is sterk afhankelijk van het aantal concurrenten en de huidige vindbaarheid van een domein of merk.

6. E-mailmarketing:
Het opbouwen van een mailinglijst en het versturen van nieuwsbrieven kan de doelgroep op de hoogte houden van nieuws en evenementen van een organisatie en hen aanmoedigen om de website te bezoeken.
Om klanten middels marketing te overtuigen tot aankoop kan een organisatie verschillende strategieën gebruiken, Vindkracht13 is partner van Copernica, heeft brede ervaring met zowel Mailchimp, Mailplus en Eloqua.

7. Storytelling:
Het vertellen van verhalen die de doelgroep aanspreken en hun emoties en behoeften aanspreken.

Storytelling is een marketingstrategie waarbij merken verhalen vertellen om een emotionele connectie met hun doelgroep op te bouwen en hun merkboodschap effectiever over te brengen. In plaats van alleen de kenmerken en voordelen van een product of dienst te benadrukken, probeert storytelling een verhaal te vertellen dat betrekking heeft op de kernwaarden van een merk en resoneren met het publiek.

Vindkracht13 kan hieraan bijdragen door kennis en innovatiepartner te zijn van vele merken. Ze hebben de expertise om gepersonaliseerde content schaalbaar te maken, zodat merken hun verhaal kunnen vertellen op een manier die aansluit bij de specifieke interesses en behoeften van hun doelgroep. Door geavanceerde technologie en gegevensanalyse toe te passen, kunnen ze helpen om de juiste verhalen te creëren en deze op het juiste moment aan de juiste persoon te presenteren, waardoor de betrokkenheid en interactie van de doelgroep wordt vergroot.

8. Social proof:
Het tonen van beoordelingen en aanbevelingen van tevreden klanten om het vertrouwen van potentiële klanten te winnen.
Incentives: Het aanbieden van kortingen, speciale deals en exclusieve content om de doelgroep aan te moedigen tot aankoop over te gaan.

9. Call-to-action (CTA) en Conversies
Call-to-actions (CTA’s) zijn marketingtechnieken die ontworpen zijn om de lezer of kijker aan te moedigen een bepaalde actie te ondernemen, zoals het klikken op een knop, het invullen van een formulier of het doen van een aankoop. Het is een manier om de bezoekers van een website te leiden naar een specifieke actie die belangrijk is voor het bedrijf. Het plaatsen van duidelijke en aantrekkelijke CTA’s op de website en in marketingmateriaal om de doelgroep aan te sporen tot actie. Om naamsbekendheid te vergroten kan een organisatie onder andere de volgende tactieken inzetten.

Een conversie is een term die wordt gebruikt om te beschrijven wanneer een bezoeker van een website een gewenste actie onderneemt, zoals het invullen van een formulier, het doen van een aankoop, het downloaden van een e-book of het aanmelden voor een nieuwsbrief. Het meten van conversies is belangrijk om te begrijpen welke marketingactiviteiten effectief zijn en welke niet.

Vindkracht13 stelt CTA’s en conversies centraal in het meetbare resultaat omdat het belangrijk is om te weten of marketinginspanningen daadwerkelijk leiden tot de gewenste acties van de bezoekers. Vindkracht13 heeft expertise in het ontwerpen en implementeren van effectieve CTA’s en het meten van conversies. Door middel van analyses en rapportage kan Vindkracht13 bedrijven helpen om hun marketingstrategieën te optimaliseren en het aantal conversies te verhogen.

10. Evenementen:
Het organiseren van evenementen en het deelnemen aan beurzen en exposities kan helpen om beter zichtbaar te worden. Vindkracht13 is elk jaar aanwezig op de Webwinkel Vakdagen. Als exposant, spreker of bezoeker.

11. Maak het persoonlijk
Vindkracht13 maakt gebruik van verschillende technieken om marketing persoonlijk te maken en de gebruikerservaring te verbeteren. Een van deze technieken is het herkennen van bedrijven die een website bezoeken en het aanbieden van een gepersonaliseerd voorstel. Hiervoor maakt Vindkracht13 gebruik van een techniek waarbij de bezoeker wordt geanalyseerd om te achterhalen welk bedrijf achter het bezoek zit. Met behulp van deze informatie kan Vindkracht13 vervolgens een gepersonaliseerd voorstel op maat maken voor het betreffende bedrijf.

Dit voorstel kan bijvoorbeeld bestaan uit een speciale aanbieding, een gepersonaliseerde boodschap of een aanbeveling op basis van eerdere aankopen of interesses van het bedrijf. Door op deze manier de gebruiker persoonlijk te benaderen, kan Vindkracht13 de betrokkenheid en conversieratio van de marketinginspanningen van het bedrijf verhogen.

Om deze gepersonaliseerde aanpak mogelijk te maken, maakt Vindkracht13 gebruik van hun expertise in kunstmatige intelligentie en data-analyse. Door deze technieken te combineren met hun kennis van marketing, kunnen zij bedrijven helpen om hun marketingboodschap op een relevante en effectieve manier over te brengen aan hun doelgroep.


12. Maak het meetbaar
Eén van deze technieken is het gebruik van UTM-parameters, die de prestaties van online marketingcampagnes meetbaar maken. UTM-parameters zijn codes die kunnen worden toegevoegd aan de URL van een pagina, waarmee Vindkracht13 kan achterhalen waar het verkeer op de pagina vandaan komt en hoe het zich gedraagt. Deze codes bestaan uit verschillende parameters, waaronder de bron, medium en campagne, die kunnen worden gebruikt om bijvoorbeeld het succes van een bepaalde advertentie of e-mailcampagne te meten.

Vindkracht13 kan deze UTM-parameters vervolgens analyseren met behulp van web analytics tools zoals Google Analytics om te bepalen welke campagnes het meest effectief zijn in het aantrekken van verkeer en conversies. Op basis van deze inzichten kan Vindkracht13 de campagnes verder optimaliseren om betere resultaten te behalen. Ze kunnen een diepgaande analyse uitvoeren van de huidige SEO-status van een website en aanbevelingen doen voor verbeteringen. Ook kunnen ze helpen bij het ontwikkelen van een SEO-strategie en het implementeren van technische SEO-aspecten, zoals het optimaliseren van metadata en het verbeteren van de website-snelheid.


13. Werk samen met Vindkracht13
Als technologie-gedreven marketingbureau streeft Vindkracht13 naar het personaliseren van content om zo de beste klantervaring te bieden. Dit kan onder andere worden bereikt door gebruik te maken van gedragsgegevens, demografische gegevens en voorkeuren van de klant. Door deze gegevens te verzamelen en te analyseren, kan Vindkracht13 op maat gemaakte inhoud en aanbiedingen creëren die specifiek zijn afgestemd op de individuele behoeften van de klant. Dit verhoogt niet alleen de betrokkenheid van de klant, maar kan ook leiden tot hogere conversieratio’s en loyaliteit van de klant.

Wil hier meer van weten volg dan een kennis-sessie op maat!