Als je als bedrijf beter gevonden wilt worden online, zijn er verschillende strategieën die je kunt toepassen. Vindkracht13 heeft veel ervaring in het optimaliseren van online vindbaarheid en geeft graag zes tips om beter gevonden te worden:

Tip 1: Optimaliseer je website: zorg ervoor dat je website goed is ingericht voor zoekmachines. Dit betekent onder andere dat je website een duidelijke structuur moet hebben, goed moet worden geïndexeerd en snel moet laden.

Tip 2: Maak gebruik van zoekwoorden: zoekwoorden zijn de termen waarop mensen zoeken in zoekmachines. Door relevante zoekwoorden te gebruiken in je website en content, vergroot je de kans dat mensen jouw website vinden.

Tip 3: Zorg voor goede content: zorg dat de informatie op je website relevant en waardevol is voor je doelgroep. Dit vergroot de kans dat mensen op je website blijven en deze delen met anderen.

Tip 4: Gebruik social media: door actief te zijn op social media kanalen vergroot je niet alleen je bereik, maar krijg je ook meer links naar je website. Dit kan je online vindbaarheid verbeteren.

Tip 5: Maak gebruik van lokale SEO: door je te richten op lokale zoekresultaten kun je je online vindbaarheid in de buurt verbeteren. Zorg ervoor dat je bedrijfsgegevens consistent en volledig zijn op lokale bedrijvengidsen en Google Mijn Bedrijf.

Tip 6: Verzamel reviews: online reviews kunnen je zichtbaarheid in zoekresultaten verbeteren. Zorg ervoor dat je klanten stimuleert om reviews achter te laten op platforms zoals Google, Facebook of Trustpilot.

Om deze tips in één oogopslag te kunnen bekijken, heeft Vindkracht13 een handige infographic ontwikkeld die gratis kan worden gedownload op de website. Met deze tips kun je als bedrijf direct aan de slag om je online vindbaarheid te verbeteren en meer bezoekers naar je website te trekken.

Tip 7: Maak gebruik van interne links: door interne links te gebruiken op je website, help je zoekmachines om de structuur van je website te begrijpen en kun je je content beter laten indexeren.

Tip 8: Zorg voor een goede mobiele ervaring: steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon om te zoeken op het internet. Zorg er dus voor dat je website ook op mobiele apparaten goed werkt en snel laadt.

Tip 9: Werk aan je autoriteit: hoe meer andere websites naar jouw website linken, hoe hoger je autoriteit wordt en hoe beter je gevonden wordt in zoekmachines.

Tip 10: Maak gebruik van lokale zoekadvertenties: door lokaal te adverteren in zoekmachines kun je jezelf onderscheiden van concurrenten en gerichter adverteren naar je doelgroep.

Tip 11: Gebruik visuele content: visuele content zoals afbeeldingen en video’s kunnen je website aantrekkelijker maken en zorgen voor meer betrokkenheid van bezoekers. Indien de kennis en tools aanwezig zijn kan ook contentpersonalisatie worden toegepast.

Tip 12: Zorg voor een goede gebruikerservaring: een goede gebruikerservaring op je website kan ervoor zorgen dat bezoekers langer blijven en meer actie ondernemen, zoals contact opnemen of een aankoop doen.

Tip 13: Maak het meetbaar: Gebruik van Google Analytics, Matomo of ander dashboard waarmee je inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers en welke pagina’s goed werken. Dit kan je helpen om je website en content te optimaliseren voor een betere online vindbaarheid.

Met deze extra tips van Vindkracht13 heb je nog meer handvatten om je online vindbaarheid te verbeteren. Wil je meer informatie of hulp bij het optimaliseren van je online vindbaarheid? Neem dan gerust contact op met Vindkracht13.